Nenašli jsme žádné výsledky

Vámi zadaný výraz neodpovídá žádný záznam. Zkuste pozměnit svůj hledaný výraz.

Hledat

Rudolfínek • Hravá harfa


Hra na harfu nám může připadat jednoduchá; stupnici přece zahrajeme jedním prstem. Ve skutečnosti to ale není žádná „brnkačka“, jak by se mohlo na první pohled zdát. Tento královský nástroj dokáže vykouzlit zvuky nejen líbezně nebeské, ale třeba také pekelně strašidelné. Přesvědčí nás o tom harfistka České filharmonie Jana Boušková.

Workshop z řady Rd | Vzdělávací programy | Délka programu 50 min | Mateřské školy (3 - 7 let) | 1. ročník ZŠ

Účinkující

Jan Kyjovský lektor
Jana Boušková harfistka

Fotografie ilustrujicí událost Rudolfínek • Hravá harfa

Rudolfinum — Sukova síň

Událost již proběhla
Událost již proběhla
Událost již proběhla
Událost již proběhla
Cena 120 Kč | Kapacita 25 dětí Informace ke vstupenkám a kontakty

Objednávky vstupenek na programy pro školy začneme přijímat 3. června 2024 ve 20.00 na e-mailové adrese edu@ceskafilharmonie.cz.

Pro informace o vstupenkách kontaktujte
Oddělení vzdělávacích programů České filharmonie

Tel.: +420 227 059 222

E-mail: edu@ceskafilharmonie.cz

Hra na harfu nám může připadat jednoduchá. Stupnici přece zahrajeme jedním prstem. Ve skutečnosti to ale není žádná „brnkačka“, jak by se někomu mohlo na první pohled zdát. Jedná se o královský nástroj, který dokáže vykouzlit nejen zvuky líbezně nebeské, ale třeba také pekelně strašidelné. Přesvědčí nás o tom harfistka České filharmonie Jana Boušková. Jako jediná Češka vyhrála v roce 1992 nejslavnější harfovou soutěž na světě, z níž si jednu krásnou harfu přivezla domů. Poznejte tento mimořádný nástroj pěkně zblízka. Pokud přijdete, zažijete harfu tak, jak se vám to nikdy předtím nepoštěstilo.

Představíme si různé techniky hry na harfu. Zahrajeme si na detektivy a zjistíme, na jakém principu nástroj funguje a proč má tak unikátní zvuk. Těšit se můžete na celou řadu hádanek, kvízů a dojde také na společné zpívání.

zrušit

Nenašli jsme žádné výsledky

Vámi zadaný výraz neodpovídá žádný záznam. Zkuste pozměnit svůj hledaný výraz.